donderdag 13 november 2014

Paramaribo Zoo

Heey lezers,

De afgelopen dagen heb ik weer lekker stage gelopen in de winkel. Helaas zaten er wel weer rustige dagen tussen, en was er vrij weinig te doen. Binnenkort gaan wij naar het hotel + casino op daar alvast een kijkje te gaan nemen en te vergaderen hoe zij de aankleding voor kerst willen hebben. 

Vandaag hebben wij een dagje vrij gevraagd en zijn we de toerist uit gaan hangen. We zijn lekker naar de dierentuin geweest, genaamd Paramaribo Zoo. Gelukkig was het mooi weer toen wij er waren en hebben daar lekker 1,5 uur rond gelopen en naar de dieren gekeken. Het is natuurlijk anders als de Nederlandse dierentuinen. De dieren zitten in relatief kleine hokken en omdat het zo warm is liggen zij eigenlijk achterin hun hok in de schaduw. Maar we hadden wel elke keer mazzel. Als we voor hun hok stonden kwamen zij naar ons toe gelopen zodat wij toch leuke foto's konden maken. Voor de rest zagen de dieren er gewoon goed uit, niet mager en nergens wonden of iets te bekennen. Dat geeft toch aan dat de dieren daar goed worden verzorgd. 

Er was nog best veel te zien ook, en voor de rest was de dierentuin heel mooi ingericht. Een aantal dierentuinen in Nederland sponsort deze dierentuin ook (waaronder Artis). dus ze waren bezig met nieuwe en grotere verblijven te bouwen en alle paden in het park te bestraten. De fauna in het park was ook prachtig met bomen vol met bloemen en allemaal hele grote bamboe bomen. Er vlogen ook prachtige gekleurde vlinders rond van licht groen tot donker paars. 


Na onze zoo avontuur zijn wij weer lekker terug naar huis gereden & toen begon het keihard te regenen. dus waren net op tijd weer naar huis gegaan. Eenmaal thuis hebben wij lekker op het overdekte terras gezeten. Daan is even later naar de winkel gegaan om daar nog even te helpen en Lisa en ik bleven thuis achter. Toen het plots keihard begon te onweren.. En het onweer in Nederland is echt niks in vergelijking met hier. Het leek wel of er een paar meter naast je een bom werd afgestoken zo hard is het hier. 

Net even lekker geskypt met het thuis front, En nu wachten tot Daan en Rita weer thuis komen. 
Ben benieuwd wat we vanavond gaan eten mmm...
Morgen weer gewoon aan het werk & zondag weekend. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten